Będziesz żył krócej, wystarczą trzy plasterki dziennie!


Od dawna jem jedynie mięso które przygotowuję sama (gotowane w przyprawach i warzywach). Można je spokojnie używać na kanapki lub zjeść oddzielnie. Czuję się lepiej niż wtedy, gdy objadałam się kabanosami czy kupowanym w sklepie pasztetem.    

Nic dziwnego, że kiedy napotkałam informację o szkodliwości wędlin, wcale mnie to nie zdziwiło. 
Uważa się, że spożycie każdej kolejnej porcji 50 g przetworzonego mięsa (to są choćby 3 plastry wędliny) zwiększa ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 18%.
Z kolei rezygnacja z parówek, kiełbas, pasztetów, konserw mięsnych i przetworzonych wędlin może przedłużyć nasze życie nawet o 2 lata!

źródło: "Dietetyka nie na żarty"


Komentarze