Przejdź do głównej zawartości

Guarana - O ich właściwościach i zaletach

Guarana


Jesteśmy rozdrażnieni, nie potrafimy się skupić, mamy problemy z koncentracją. Ciężko jest nam normalnie potem funkcjonować. Rozwiązaniem jest dostarczenie do organizmu czegoś, co będzie potrafiło wyzwolić z nas niesamowitą energię.

Życie w dzisiejszych czasach niestety nie oszczędza naszego organizmu. Ciągły stres spowodowany pracą czy studiami źle wpływa na samopoczucie. Jak dokonać pewnej przemiany i zwiększyć efektywność swojego życia?
Guarana jest rośliną, która ma w sobie niewyobrażalną moc. Jest czymś w rodzaju energetycznej bomby. Wyzwoli w tobie mnóstwo energii, dzięki czemu będziesz w stanie dłużej funkcjonować na pełnych obrotach. Zastanawiałeś się kiedyś przez jaki okres czasu możesz w pracy czy podczas nauki być w pełni skupionym nad tym co robisz? 3-4 godziny?

Guarana poprawi w dużym stopniu twoją koncentrację. Organizm zostanie wzmocniony, będzie sprawniej funkcjonował, a zmęczenie przestanie istnieć. Jest idealnym rozwiązaniem dla studentów, którzy często zarywają noce na naukę lub zabawę. Pewnie chcesz znać sekret skuteczności tej rośliny? Wszystko dzięki zawartej w niej kofeinie, w dużo większej ilości niż w kawie, a do tego w zdrowszej postaci.

Guarana to naturalny środek, który wzmocni twoje siły witalne.  Jest w 100% bezpieczna, a do tego nie ma działania uzależniającego. Dostarczana to organizmu natychmiast go długotrwale pobudzi, dlatego zdecydowanie można ją nazwać czymś w rodzaju paliwa.
Życie w ciągłym stresie nie jest łatwe, więc spróbuj je zmienić. Taką możliwość daje ci spożywanie guarany. Pozbędziesz się w końcu nadmiernego stresu, który utrudnia codzienne życie. Koncentracja i pamięć będą u ciebie na wysokim poziomie. Wszelkie zmartwienia już nie będą istnieć, a ty będziesz miał dużo siły, aby do woli korzystać z uroków życia.
Autorem artykułu jest Tobiasz Duda
---

Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Amarantus szorstki (Szarłat szorstki), chwast który można jeść

Amarantus szorstki nie jest lubiany przez rolników. Jako uciążliwy chwast bardzo wpływa na plony oraz na jakość upraw kukurydzy czy buraka. A jednak, listki młodej rośliny można dodawać do sałatek, te starsze, wraz z pędami są wartościową paszą dla świń. Szarłat szorstki zawiera garbniki, sole mineralne, duże ilości witaminy C i jeszcze więcej pełnowartościowego białka. Jednak najbardziej odżywcze są nasiona, które po o czyszczeniu z plew mogą być wykorzystywane jako mąka. Z awierają 9% tłuszczu, 19% białka i 41% skrobi.

Co jeść w chorobie wrzodowej? - galareta z kurczaka

Choroba wrzodowa wymaga całkowitego przestawienia swojej diety. Czy są to wrzody na dwunastnicy, czy wrzody żołądka wymagania dotyczące pożywienia są identyczne. Nie można jeść tłustych mięs, nie można stosować ostrych przypraw, nie można jeść roślin strączkowych, nie wolno jeść niektórych warzyw i owoców itd. Co więc można jeść? Mimo, że jesteśmy trochę ograniczeni nie jest tak źle. Na początek proponuję bardzo prostą potrawę - kurczaka w galarecie . W iadomo że wrzodowcom poleca się jeść wszelkie budynie, kisiele i galaretki. I dlatego danie które proponuję, będzie dobrym wyborem. Na początek ważna sprawa: rezygnujemy ze skrzydełek czy nóżek, a to dlatego że skórka i zawarty w niej tłuszcz nie będzie służył choremu . Dlatego najlepiej aby była to galaretka tylko z chudej piersi z kurczaka. Na początku zaczynamy od wywaru warzywnego. I tu zaczynają się schody, bo nie można ugotować wywaru z ostrymi przyprawami które mogłyby spowodować pogorszenie stanu chorobowego. Do wy

Pokrzywa jamajska, roślina która może zastąpić konopie siewne

  Ciekawego odkrycia dokonali naukowcy z Brazylii. Odkryli oni substancję CBD (kojarzoną dotąd z konopiami)  w owocach i kwiatach rośliny Trema micrantha blume , nazywanej potocznie „pokrzywą jamajską”.  Przypomnę, że CBD jest powszechnie stosowane w leczeniu epilepsji, przewlekłego bólu i lęku, chociaż skuteczność tej substancji jako środka leczniczego wciąż jest przedmiotem badań.  Więcej na stronie .

Co jeść w chorobie wrzodowej? - pulpeciki na parze z cielęciny z patatami i buraczkami

Choroba wrzodowa wymaga całkowitego przestawienia swojej diety. Czy są to wrzody na dwunastnicy, czy wrzody żołądka wymagania dotyczące pożywienia są identyczne. Nie można jeść tłustych mięs, nie można stosować ostrych przypraw, nie można jeść roślin strączkowych, nie wolno jeść niektórych warzyw i owoców itd. Pulpeciki cielęce na parze z patatami i buraczkami. Osoba cierpiąca na wrzody może jeść jedynie chude, wysokiej jakości mięso. Dlatego warto poszukać cielęciny z dobrego źródła. Cielęcinę mielimy. Do porcji około 50-60 deko dodajemy jedno jajko, pół namoczonej w wodzie i odsączonej suchej bułki (najlepiej przez siebie ususzonej) oraz przyprawy, które może spożywać osoba cierpiąca na wrzody żołądka czy dwunastnicy. Ja dodaję majeranek, zioła prowansalskie oraz odrobinę soli. Z całości formuję niewielkie kulki i wkładam do koszyka z parowaru na najniższej półce. W międzyczasie obieram pataty, kroję na plastry grubości około 1 cm. Wkładam na wyższą półkę parowaru. Zar

Na trądzik - domowe leczenie naturalne. Biblia pryszczatego :)

Trądzik (ang. acne) to choroba zapalna skóry, typowa dolegliwość okresu dojrzewania, jednak może się przedłużyć na wiek średni lub nawet późniejszy. Sposoby jego leczenia są zależne od jego rodzaju. Trądzik dzielimy na: - Trądzik pospolity (młodzieńczy, zwykły) , czyli twarde, bolesne i powiększające się grudki. Po pewnym czasie na ich szczycie pojawia się żółty czubek i zapalna otoczka, wówczas pękają i uwalniają ropę. Podczas gojenia mogą tworzyć się blizny. Jest to typowa dolegliwość okresu dojrzewania, która zwykle ma swój szczyt między 17. a 21. rokiem życia - czworo na pięciu nastolatków cierpi na trądzik pospolity. Jednak może się przedłużyć na wiek średni lub nawet późniejszy - około 10% populacji choruje na zmiany trądzikowe po 40. roku życia.  Objawy Dla tego typu zmian trądzikowych charakterystyczna jest obecność zaskórników, czyli wągrów (zatkane gruczoły łojotokowe (pory) zlokalizowane głównie w mieszkach włosowych), wokół których występują zmian