Przejdź do głównej zawartości

Naturalne oczyszczanie ciała z modyfikowanego jedzenia (GMO)


Naturalne oczyszczanie ciała z modyfikowanego jedzenia (GMO)


Autor: Alan Kyne Perry

Osoby, które żywią się w restauracjach, kupują nieorganiczne produkty lub przetworzoną żywność ze sklepów oraz biorą witaminy i inne suplementy, które nie są wykonane z wysokiej jakości składników, mogą regularnie spożywać genetycznie modyfikowane organizmy (GMO) – nawet bez świadomej wiedzy na ten temat.
Babka płesznik (źródło: Wikipedia)

Warto pomyśleć o znalezieniu czasu na regularną detoksykację z tych nienaturalnych trucizn, które mogą rosnąć w siłę wewnątrz ciała oraz powodować zmiany w naszych naturalnych genach. Reakcje na te zmiany mogą doprowadzić do przewlekłych chorób, a nawet śmierci.
Bardzo zalecane jest, aby regularnie oczyszczać organizm i przeprowadzać detoksykację z transgenicznych elementów, które mogą mieć negatywny wpływ na naturalną równowagę flory naszych wnętrzności. Dodatkowo zatruwana przez GMO krew powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe, a także może wywoływać zaburzenia neurologiczne. Serwis Natural News zaprezentował pięć naturalnych suplementów, które mogą być wykorzystywane do odtrucia organizmu z genetycznie modyfikowanych produktów. Częste ich stosowanie może w efekcie przywrócić naturalne zdrowie i równowagę ciała i umysłu.

Łuski Babki Płesznik
Roślina ta, która rośnie w rejonach Morza Śródziemnego oraz w Etiopii, znana jest z niesamowitych efektów oczyszczania okrężnicy. Jej łuski są najlepszym wyborem jeśli wymagamy płukania jelita oraz przywrócenia zdrowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Od kiedy okazało się, że produkty zawierające GMO zmieniają równowagę bakteryjną w jelitach, łuski Babki Płesznik są potężnym lekarstwem, aby pozbyć się transgenicznych najeźdźców. W następstwie tego oczyszczania korzystne bakterie mogą odzyskać należne im miejsce jako regulatory układu pokarmowego.
Osoby które cierpią na zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome, w skrócie IBS), zaparcia, biegunki, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, niestrawności oraz inne trwałe zaburzenia trawienia mogą odczuć znaczną ulgę przy spożywaniu suplementów zawierających łuski Babki Płesznik. Łuski przyjmowane z dużą ilością wody przekształcają się w podobną do żelatyny masę, która w zasadzie „wyskrobuje” jelita i pozbywa się z układu pokarmowego nagromadzonych niepotrzebnych materiałów – w tym tych transgenicznych.

Siarka organiczna (MSM)
Jeśli chodzi zaś o upewnienie się, że wątroba działa z pełnym wykorzystaniem możliwości detoksykacji, to nie ma prawdopodobnie lepszego składnika odżywczego, który charakteryzowałby się taką siłą jak siarka organiczna, znana również jako metylosulfonylometan (inaczej: metylosiarczan metanu, dimetylosulfon, MSM). Siarka organiczna jest kluczowym komponentem detoksykacji, produkcji energii, dotlenienia komórek oraz wzrostu odporności. Uzyskała wśród ekspertów zdrowia status „niemalże cudownej”, którzy podkreślają iż brak tego istotnego składnika odżywczego „zachęca” toksyny do odkładania się w organizmie.
Siarka organiczna była wykorzystywana do produkcji żywności zanim nastąpiły czasy GMO, petrochemicznych nawozów, pestycydów, herbicydów oraz innych „współczesnych” interwencji w świat rolnictwa. Dzisiaj trudno jest ją spotkać w produktach spożywczych. Uzupełnianie jej ilości w organizmie z kryształów opartych o lignany siarki pomaga w naprawieniu źle funkcjonujących komórek, odzyskaniu odpowiedniego transportu tlenu przez ciało, co natomiast usprawnia cały proces oczyszczania systemu naszego ciała, również z pozostałości po GMO.

Probiotyki
Od momentu kiedy jedzenie oparte na GMO zaczęło zmieniać naturalną równowagę bakteryjną w jelitach, uzupełnienie probiotyków lub jedzenia w nie bogatego jest bardzo istotną kwestią, aby chronić organizm przed szkodliwym działaniem modyfikowanej żywności. Źródłem probiotyków są takie produkty/pokarmy jak surowa kapusta, kefir, kombucza (napój orzeźwiający ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany), prawdziwa japońska zupa miso-shiru, jogurty, sfermentowane warzywa czy niebiesko-zielone mikroalgi. W połączeniu z pozostałymi sposobami na oczyszczenie, wspomnianymi w tym artykule, zaopatrywanie organizmu w odpowiednią ilość probiotyków pozwala na utrzymywanie układu pokarmowego wolnego od wszelkich toksyn.

Kora szakłaku amerykańskiego (Rhamnus purshiana)
Szakłak to jeden z najsilniejszych ziół/krzewów, które mają właściwości oczyszczania okrężnicy. Niekiedy mówi się o nim jako „święta kora”, a w Polsce często występuje pod łacińską nazwą Rhamnus purshiana. Roślina ta już w starych kulturach była wykorzystywana do odtruwania, eliminowania toksyn oraz oczyszczania jelit. Szakłak jest bogaty w składnik o nazwie antrachinon, który inicjuje skurcz ścian jelit, co konsekwencji wpływa na poprawienie stopnia ich aktywności.
Kolejne związki z nim zawarte powodują wzmocnienie błony mięśniowej jelita, co jest ważnym aspektem w zdrowym i regularnym wydalaniu odpadów i toksyn. W połączeniu z jego właściwościami przeczyszczającymi powoduje, że jest kolejnym wartym uwagi ziołem, który pomaga chronić jelita nie tylko przed szkodliwym działaniem modyfikowanego genetycznie pożywienia.

Korzeń łopianu
Łopian pajęczynowaty, który rośnie dziko jest środkiem, który w bardzo skuteczny sposób oczyszcza krew. Jest go stosunkowo łatwo zdobyć, a jego bardzo moczopędne działanie daje szansę organizmowi na wydalenie toksyn, do których trudno dotrzeć innymi oczyszczającymi środkami. W efekcie pozbyć się można nie tylko pozostałości po GMO, ale również powiązanych z modyfikowanym jedzeniem pestycydów czy innych środków chemicznych. Korzeń łopianu pomaga w oczyszczaniu ciała z wszelkiego rodzaju pasożytów, nawet metali ciężkich czy pozostałych toksyn. Wykorzystywany jest często w leczeniu przewlekłych chorób zakaźnych jak na przykład boreliozy.
Szczególnie podczas stosowania w połączeniu z innymi odtruwającymi roślinami takimi jak korzeń mniszka, kwiat koniczyny łąkowej, aloes zwyczajny czy pospolity czosnek, korzeń łopianu jest wystarczająco silnym środkiem, aby oczyszczać nie tylko krew, ale również korzystanie wpływać na stan wątroby, skóry oraz przewodu pokarmowego.

Alan Kyne Perry
Animator i manager kultury. Basista i programista w Epilepsy Injection Device. Właściciel Studio Sukcesu, Magazynu Kompresja i Frequency Institute.
www.kompresja.pl
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Amarantus szorstki (Szarłat szorstki), chwast który można jeść

Amarantus szorstki nie jest lubiany przez rolników. Jako uciążliwy chwast bardzo wpływa na plony oraz na jakość upraw kukurydzy czy buraka. A jednak, listki młodej rośliny można dodawać do sałatek, te starsze, wraz z pędami są wartościową paszą dla świń. Szarłat szorstki zawiera garbniki, sole mineralne, duże ilości witaminy C i jeszcze więcej pełnowartościowego białka. Jednak najbardziej odżywcze są nasiona, które po o czyszczeniu z plew mogą być wykorzystywane jako mąka. Z awierają 9% tłuszczu, 19% białka i 41% skrobi.

Co jeść w chorobie wrzodowej? - galareta z kurczaka

Choroba wrzodowa wymaga całkowitego przestawienia swojej diety. Czy są to wrzody na dwunastnicy, czy wrzody żołądka wymagania dotyczące pożywienia są identyczne. Nie można jeść tłustych mięs, nie można stosować ostrych przypraw, nie można jeść roślin strączkowych, nie wolno jeść niektórych warzyw i owoców itd. Co więc można jeść? Mimo, że jesteśmy trochę ograniczeni nie jest tak źle. Na początek proponuję bardzo prostą potrawę - kurczaka w galarecie . W iadomo że wrzodowcom poleca się jeść wszelkie budynie, kisiele i galaretki. I dlatego danie które proponuję, będzie dobrym wyborem. Na początek ważna sprawa: rezygnujemy ze skrzydełek czy nóżek, a to dlatego że skórka i zawarty w niej tłuszcz nie będzie służył choremu . Dlatego najlepiej aby była to galaretka tylko z chudej piersi z kurczaka. Na początku zaczynamy od wywaru warzywnego. I tu zaczynają się schody, bo nie można ugotować wywaru z ostrymi przyprawami które mogłyby spowodować pogorszenie stanu chorobowego. Do wy

Pokrzywa jamajska, roślina która może zastąpić konopie siewne

  Ciekawego odkrycia dokonali naukowcy z Brazylii. Odkryli oni substancję CBD (kojarzoną dotąd z konopiami)  w owocach i kwiatach rośliny Trema micrantha blume , nazywanej potocznie „pokrzywą jamajską”.  Przypomnę, że CBD jest powszechnie stosowane w leczeniu epilepsji, przewlekłego bólu i lęku, chociaż skuteczność tej substancji jako środka leczniczego wciąż jest przedmiotem badań.  Więcej na stronie .

Na trądzik - domowe leczenie naturalne. Biblia pryszczatego :)

Trądzik (ang. acne) to choroba zapalna skóry, typowa dolegliwość okresu dojrzewania, jednak może się przedłużyć na wiek średni lub nawet późniejszy. Sposoby jego leczenia są zależne od jego rodzaju. Trądzik dzielimy na: - Trądzik pospolity (młodzieńczy, zwykły) , czyli twarde, bolesne i powiększające się grudki. Po pewnym czasie na ich szczycie pojawia się żółty czubek i zapalna otoczka, wówczas pękają i uwalniają ropę. Podczas gojenia mogą tworzyć się blizny. Jest to typowa dolegliwość okresu dojrzewania, która zwykle ma swój szczyt między 17. a 21. rokiem życia - czworo na pięciu nastolatków cierpi na trądzik pospolity. Jednak może się przedłużyć na wiek średni lub nawet późniejszy - około 10% populacji choruje na zmiany trądzikowe po 40. roku życia.  Objawy Dla tego typu zmian trądzikowych charakterystyczna jest obecność zaskórników, czyli wągrów (zatkane gruczoły łojotokowe (pory) zlokalizowane głównie w mieszkach włosowych), wokół których występują zmian

Co jeść w chorobie wrzodowej? - pulpeciki na parze z cielęciny z patatami i buraczkami

Choroba wrzodowa wymaga całkowitego przestawienia swojej diety. Czy są to wrzody na dwunastnicy, czy wrzody żołądka wymagania dotyczące pożywienia są identyczne. Nie można jeść tłustych mięs, nie można stosować ostrych przypraw, nie można jeść roślin strączkowych, nie wolno jeść niektórych warzyw i owoców itd. Pulpeciki cielęce na parze z patatami i buraczkami. Osoba cierpiąca na wrzody może jeść jedynie chude, wysokiej jakości mięso. Dlatego warto poszukać cielęciny z dobrego źródła. Cielęcinę mielimy. Do porcji około 50-60 deko dodajemy jedno jajko, pół namoczonej w wodzie i odsączonej suchej bułki (najlepiej przez siebie ususzonej) oraz przyprawy, które może spożywać osoba cierpiąca na wrzody żołądka czy dwunastnicy. Ja dodaję majeranek, zioła prowansalskie oraz odrobinę soli. Z całości formuję niewielkie kulki i wkładam do koszyka z parowaru na najniższej półce. W międzyczasie obieram pataty, kroję na plastry grubości około 1 cm. Wkładam na wyższą półkę parowaru. Zar