Przejdź do głównej zawartości

Czy reumatyzm można wyleczyć ?

Autor: mateuszg


Niemal każdy lekarz, który "leczy" swoich pacjentów przy pomocy medycyny konwencjonalnej twierdzi, iż nie jest to możliwe. Są przekonani, że reumatyzm jest chorobą nieuleczalną. Po tym artykule zaczniesz bardziej zastanawiać się nad tym, czy to faktycznie jest prawdą.



Reumatyzm jest często nazywany reumatoidalnym zapaleniem stawów
Schorzenie te jest uważane przez medycynę konwencjonalną za nieuleczalne, tak jak inne bardzo ciężkie choroby jak np. cukrzyca czy miażdżyca.
Lekarze mówią przeważnie, że nawet przyjmując leki i poddając się różnym operacjom - może być cały czas tak samo, a nawet może wystąpić pogorszenie choroby, tymczasem są osoby, które stosując w pełni naturalne dla naszego organizmu sposoby - pokonują raz na zawsze takie właśnie dolegliwości lub jeszcze poważniejsze.

Leków, maści i innych chemicznych cudów na reumatyzm jest dziś na rynku całe mnóstwo. Lekarz co wizytę przepisuje nowy lek do stosowania, podczas gdy coraz więcej osób żali się, że regularne stosowanie przepisanych im leków nie daje żadnych pozytywnych rezultatów, albo nawet pogorszą ich stan zdrowia !

Bardzo dobrym przykładem jest tutaj pani Lidia Szadkowska. Chorowała ona na reumatoidalne zapalenie stawów i każdy lekarz przepisywał jej co innego. Z każdym nowym specyfikiem organizm stawał się coraz słabszy, a ona ledwo mogła poruszać swoimi stawami.
Zaczęła się zastanawiać, czy taką chorobę jak reumatyzm, uważaną za nieuleczalną, da się raz na zawsze wyleczyć? Rozmawiała z lekarzami, którzy nie wykorzystują w swoich terapiach syntetycznych zabiegów czy leków, a naturalne metody, jak przykładowo oczyszczanie jelit poprzez jedzenie surowych pokarmów i picie soków, głodówki oczyszczające, lewatywy itp.

Postanowiła zmienić swoje produkty żywnościowe na całkowicie naturalne i zdrowe dla organizmu. Skończyła jeść przetworzoną żywność, którą dziś praktycznie każdy człowiek ma na talerzu, przestała spożywać produkty mięsne i mleczne. Wbrew przekonaniom wszelkie składniki odżywcze, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, można w łatwy sposób znaleźć w wielu naturalnych produktach, dostępnych dla każdego – nawet bardzo wysokiej jakości białko.
Pani Lidia zadbała również o odpowiednią ilość ruchu każdego dnia, co jest zwykle nie do pojęcia przez wielu lekarzy, którzy sądzą, iż chorzy na RZS nie powinni zbyt dużo się ruszać.
Co ciekawe - zaczęła także stopniowo odkładać wszelkie leki na reumatyzm.
Jak widać, warto uczyć się od ludzi, którzy już osiągnęli to, czego pragniemy. Powinniśmy brać z nich przykład i wdrażać ich wskazówki, które nie są pustymi teoriami, tylko czystą praktyką. Problemem może być jedynie to, iż organizm osoby chorej może być już tak bardzo zanieczyszczony, iż na leczenie naturalne może być już troszkę za późno.

Artykuł został napisany na podstawie książki Lidii Szadkowskiej - Jak wyleczyć nieuleczalne choroby ?
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Gojnik (szałwia libańska) - zioło o wspaniałych właściwościach

Do dzisiaj w krajach Bliskiego Wschodu gojnik jest stosowany jako aromatyczny dodatek do herbaty.

Herbatka z gojnika jest szczególnie polecana dla osób, które dbają o dietę i prowadzą zdrowy tryb życia. Napar z niego zawiera wiele składników mineralnych: flawonoidy, taniny, przeciwutleniacze, żelazo, kobalt, cynk, potas i magnez. Dzięki temu picie herbaty korzystnie wpływa na zdrowie człowieka. 

Jak to często bywa, wiedza wypraktykowana wcześniej w lecznictwie ludowym została potwierdzona w wyniku badań przez uniwersyteckie ośrodki badawcze.

W krajach bałkańskich herbata z gnojnika była podawana na przeziębienie oraz w przypadku zapalenia oskrzeli.
Ponadto uważano, że usuwa zmęczenie, uspokaja i oczyszcza krew. Ponadto ma korzystny wpływ na stany zapalne, problemy z wątrobą, żołądkiem, nerkami i prostatą. Łagodzi dolegliwości reumatyczne i pomaga przy osteoporozie i w chorobach nowotworowych
I coś dla Panów - w Bułgarii gojnik jest cenionym afrodyzjakiem - zwanym też „bułgarską viagrą”.

Poznaj prozdrowotne właściwości Mahonii

Autor: Jakub Nowak

Zainteresowanie medycyną naturalną od wielu lat cieszy się nieustającą popularnością. Pomimo, że o ziołolecznictwie pojawiają się ciągle nowe publikacje to o właściwościach prozdrowotnych mahonii pospolitej wiąż mała ilość osób zdaje sobie sprawę. 

Zainteresowanie medycyną naturalną od wielu lat cieszy się nieustającą popularnością. Przecież składnikiem leków są przede wszystkim wyciągi z roślin, więc dlaczego nie mielibyśmy się leczyć właśnie nimi? 

Pomimo, że o ziołolecznictwie pojawiają się ciągle nowe publikacje to o właściwościach prozdrowotnych mahonii pospolitej wiąż mała ilość osób zdaje sobie sprawę. 

Mahonia (Mahonia aquifolium, mahonia ostrolistna, ościał, Oregon grape) do Europy została sprowadzona w XIX wieku z Ameryki Północnej, gdzie jest kwiatem stanowym Oregonu. Jest krzewem należącym do rodziny berberysowatych (Berberidaceae) dorastającym do ok. 1,5 m wysokości o atrakcyjnych pędach, cytrynowych kwiatach i drobnych jagodach przypominających małe winogr…

Kasza owsiana pod lupą

Autor: Gabriela Rozmysłowicz


Kiedyś nieosiągalna i trudno dostępna, dziś coraz częściej spotykana na półkach sklepów - kasza owsiana. Od niedawna zachwyca konsumentów swoim smakiem i właściwościami odżywczymi. O jej odmianach oraz dlaczego warto włączyć ją do swojego jadłospisu - o tym w artykule.

Dwa słowa o samej kaszy

Najpopularniejszymi produktami owsianymi są płatki owsiane, które są wzbogaceniem diety wielu osób. Niewiele osób jednak wie, że istnieją przetwory wyprodukowane bezpośrednio z rozdrobionego i pozbawionego łusek ziaren owsa. Takim produktem jest kasza owsiana. W sklepach może być dostępna w dwóch wersjach: pęczka owsianego (czyli całe ziarna owsa) lub w wersji rozdrobnionej.

Smak kaszy owsianej jest lekko orzechowy, co sprawia, że potrawy z kaszą są jedyne w swoim rodzaju. Doskonale nadaje się, jako uzupełnienie dań na słono, jak i na słodko. Warto odnaleźć swój smak i spożywać ją w swojej ulubionej wersji.

Właściwości kaszy

Kasza owsiana jest bardzo bogata w różnego rodza…