środa, 20 kwietnia 2016

Ogórek, ogórek, ogórek, zielony ma garniturek...

Jeśli uzmysłowimy sobie prawdę, że dieta odchudzająca to nie głodówka tylko kontrola spożywanych przez nas kalorii to - już odnieśliśmy sukces!

Produktami które mają mało kalorii, ale posiadają dużo składników potrzebnych, a wręcz niezbędnych dla naszego organizmu - są warzywa.

   

Wielu dietetyków poleca niepozorne, pospolite i niedoceniane przez wielu - ogórki.
To niedrogie warzywa, bogate w wodę, zawierają witaminy K i C oraz dużo potasu.
Ogórka można bezkarnie podjadać między posiłkami albo w napadach wilczego głodu.
Znakomicie poprawia smak sałatek warzywnych, smakuje dodane do kanapki, dobrze komponuje się w potrawami mięsnymi.

A już tak po cichu, na ucho i tylko dla dorosłych dodam, że plasterek ogórka wrzucony do drinka zrobionego z wódką, podnosi smak i nadaje wspaniałego aromatu :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz