Po obżarstwie, jagody na ratunek

Ciekawe wyniki badań opublikowali uczeni z Finlandii.
Okazuje się, że zjedzeniu tłustego posiłku (np. dania typu fast food) warto wspomóc się zjedzeniem garści jagód!

Finowie uważają, że dzięki zawartości w tych owocach antocyjanów wszystko w naszym organizmie wraca do normy.
Okazuje się, że jedzenie jagód zapobiega stanom zapalnym w komórkach i obniża ciśnienie krwi.

Jak ktoś nie wierzy, zapraszam do lektury „PLOS ONE”, gdzie były po raz pierwszy napisano o zbawiennym wpływie tych smacznych owoców.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Poznaj prozdrowotne właściwości Mahonii

Gojnik (szałwia libańska) - zioło o wspaniałych właściwościach

Ogonki z czereśni zdrowsze od samych owoców?

3 Sposoby aby odmłodzić mózg

Niedoceniana cebula